Министарство одбране Републике Србије
 
17.05.2023.

Састанак државног секретара Старовића са начелником Санитетске службе Оружаних снага Уједињеног Краљевства генералом Хоџетсом



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са начелником Санитетске службе Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске генерал-мајором Тимотијем Хоџетсом, који борави у званичној посети нашој земљи.

Државни секретар Старовић упутио је честитке поводом промовисања генерала Хоџетса у звање гостујућег професора на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране. Он је указао на значај унапређења сарадње у области одбране између Републике Србије и Уједињеног Краљевства, коју су у претходном периоду обележили сусрети на високом нивоу.

Државни секретар Старовић посебно је издвојио могућности даљег развоја војномедицинске сарадње, која је једна од носећих стубова укупне билатералне војне сарадње са Уједињеним Краљевством. Истакнуто је да управо посете и размене искуства између представника војномедицинских служби доприносе јачању капацитета и способности наших министарстава одбране.

На данашњем састанку, државни секретар Старовић захвалио је за уручену донацију британске стране Војномедицинској академији у виду интерактивне учионице.

Генерал Хоџетс сагласио се са оценом о значају очувања континуитета развоја војномедицинске сарадње, као једне од тежишних области сарадње две стране. Он је пренео спремност за наставак сарадње санитетских служби у свим доменима од заједничког интереса.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Шан Кристина Маклеод.
photoФОТОГАЛЕРИЈА