Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.05.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa načelnikom Sanitetske službe Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva generalom Hodžetsom



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa načelnikom Sanitetske službe Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske general-majorom Timotijem Hodžetsom, koji boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Državni sekretar Starović uputio je čestitke povodom promovisanja generala Hodžetsa u zvanje gostujućeg profesora na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane. On je ukazao na značaj unapređenja saradnje u oblasti odbrane između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, koju su u prethodnom periodu obeležili susreti na visokom nivou.

Državni sekretar Starović posebno je izdvojio mogućnosti daljeg razvoja vojnomedicinske saradnje, koja je jedna od nosećih stubova ukupne bilateralne vojne saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom. Istaknuto je da upravo posete i razmene iskustva između predstavnika vojnomedicinskih službi doprinose jačanju kapaciteta i sposobnosti naših ministarstava odbrane.

Na današnjem sastanku, državni sekretar Starović zahvalio je za uručenu donaciju britanske strane Vojnomedicinskoj akademiji u vidu interaktivne učionice.

General Hodžets saglasio se sa ocenom o značaju očuvanja kontinuiteta razvoja vojnomedicinske saradnje, kao jedne od težišnih oblasti saradnje dve strane. On je preneo spremnost za nastavak saradnje sanitetskih službi u svim domenima od zajedničkog interesa.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Kristina Makleod.
photoFOTOGALERIJA