Министарство одбране Републике Србије
 
01.05.2023.

Интерни конкурс за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време у Војну болницу Нови Сад



МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
УПРАВА ЗА ВОЈНО ЗДРАВСТВО
 
расписује
 
ИНТЕРНИ КОНКУРС
 
за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време
у Војну болницу Нови Сад Управе за војно здравство Министарства одбране Републике Србије

Радно место које се попуњава:
  1. командир – референт саобраћајне службе, ФВЕС ПЧ00Т, ФЧ старији водник прве класе, ПГ 18, један извршилац.

УСЛОВИ КОНКУРСА
На конкурсу могу учествовати професионални војници запослени у Министарству одбране и Војсци Србије.

Општи услови:
  • да су кандидати држављани Републике Србије;
  • да су запослени у Војсци Србије у својству професионалног војника;
  • да су у служби у својству професионалног војника провели најмање три године;
  • да су здравствено способни за рад у Министарству одбране и Војсци Србије;
  • да имају одговарајућу стручну спрему за радно место за које конкуришу;
  • да им раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа;
  • да нису осуђивани на казну затвора од најмање шест месеци;
  • да нису старији од 40 година;
  • да су безбедносно проверени и да нема безбедносних сметњи за пријем у професионалну војну службу на неодређено време односно пријем на радно место на које конкуришу;
  • да су завршили одговарајућу војну обуку са оружјем.
Посебни услови:
  • да има завршену средњу школу у трајању од четири године – образовни профил техничар друмског саобраћаја;
  • да има позитивну препоруку старешине на положају команданта батаљона – дивизиона, или старешине њему равном или вишег положаја;
  • да поседује возачке дозволу „Ц” категорије.
  1. Изборни поступак
У изборном поступку биће примењени критеријуми прописани Одлуком о утврђивању мера за спровођење стратегије каријерног вођења и саветовања у Републици Србији у Министарству одбране и Војсци Србије („Службени војни лист”, бр. 10/12, 6/14, 23/15, 30/17, 26/18, 19/19, 30/19, 17/20, 20/20, 5/21 – др. пропис и 38/21), а који обухватају просек оцена са последњег нивоа школовања (40% од укупног броја бодова), психолошку процену кандидата (30% од укупног броја бодова), разговор са кандидатом (30% од укупног броја бодова).

Кандидати чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и уз које су приложени сви докази и који испуњавају све услове за запослење на формацијском месту за које конкуришу биће упућени на психолошку процену капацитета у надлежне војноздравствене установе. Наведена процена спроводи се у складу са Стручним упутством за психолошку селекцију у Министарству одбране и Војсци Србије.

О датуму, времену и месту обављања процене психолошких капацитета кандидати ће бити обавештени телефонским путем на бројеве телефона које су навели у својим пријавама или путем и-мејла на и-мејл адреси наведеној у пријави.

Кандидати који не задовоље на психолошкој процени или који се не одазову позиву да учествују у овој фази изборног поступка губе право на даље учешће у изборном поступку.

Са кандидатима који задовоље процену психолошких капацитета биће обављен разговор.

О датуму, времену и месту обављања разговора кандидати ће бити обавештени телефонским путем на бројеве телефона које су навели у својим пријавама или путем и-мејла на и-мејл адреси наведеној у пријави.

Кандидат који са најбољим резултатом испуни критеријуме за избор биће упућен на медицинско-здрвствену процену у надлежну војноздравствену установу ради утврђивања здравствене способности за професионалну војну службу. Такође, за изабраног кандидата са најбољим резултатом, уз његову писану сагласност, биће извршена безбедносна процена у складу са Правилником о безбедносним проверама лица које обавља Војнобезбедносна агенција.

Уколико се кандидати не одазову у било којој фази изборног поступка, губе право на даље учешће о изборном поступку.
  1. Место рада: Нови Сад
  2. Рок за подношење пријаве на интерни конкурс је осам дана и почиње да тече од наредног дана од дана оглашавања у магазину „Одбрана”.
  3. Лице задужено за давање обавештења о интерном конкурсу: потпуковник Владимир Шмања, телефон 021/4835-591 или 511-591.
  4. Адреса на коју се подноси пријава за интерни конкурс:
Поштом на адресу Војна болница Нови Сад, Трг владике Николаја 5, Петроварадин – Нови Сад, са назнаком „за интерни конкурс”. Лична достава може се извршити на деловодству Управе Војне болнице Нови Сад на наведеној адреси (зграда број 34, приземље, канцеларија број 7, радним даном у времену од 8.00 до 15.00 часова).
  1.  Докази који се прилажу на наведени конкурс:
Уз пријаву у којој се наводе основни лични подаци, адреса становања, контакт телефон, лична интернет адреса, кандидати поред кратке биографије прилажу и следеће:
  • оригинал или оверена копија дипломе којом се потврђује захтевана стручна спрема;
  • оригинал или оверена копија сведочанстава за завршен сваки разред средње школе;
  • оверена копија или оверена очитана возачка дозвола;
  • уверење о држављанству (не старије од шест месеци);
  • извод из матичне књиге рођених (ако није нови образац – не старији од шест месеци);
  • уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности (не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног органа МУП-а да кандидат није кривично осуђиван казном затвора у трајању од најмање шест месеци;
  • позитивну препоруку старешине на положају команданта батаљона – дивизиона или старешине њему равном или вишег положаја, односно непосредно претпостављеног руководиоца;
  • картон основних личних података (КОЛП).
Сви докази се прилажу у оригиналу или у копији која је оверена код јавног бележника. Изузетно, у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници, докази могу бити оверени у судовима и општинским управама.

НАПОМЕНЕ:
Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или овереној копији код јавног бележника или у суду, општини, биће одбачене закључком.
Интерни конкурс спроводи конкурсна комисија коју именује министар одбране. Овај оглас објављује се на веб-страници Министарства одбране Републике Србије и у магазину „Одбрана”.