Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.05.2023.

Interni konkurs za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme u Vojnu bolnicu Novi Sad



MINISTARSTVO ODBRANE
REPUBLIKE SRBIJE
UPRAVA ZA VOJNO ZDRAVSTVO
 
raspisuje
 
INTERNI KONKURS
 
za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme
u Vojnu bolnicu Novi Sad Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Republike Srbije

Radno mesto koje se popunjava:
  1. komandir – referent saobraćajne službe, FVES PČ00T, FČ stariji vodnik prve klase, PG 18, jedan izvršilac.

USLOVI KONKURSA
Na konkursu mogu učestvovati profesionalni vojnici zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Opšti uslovi:
  • da su kandidati državljani Republike Srbije;
  • da su zaposleni u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika;
  • da su u službi u svojstvu profesionalnog vojnika proveli najmanje tri godine;
  • da su zdravstveno sposobni za rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije;
  • da imaju odgovarajuću stručnu spremu za radno mesto za koje konkurišu;
  • da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa;
  • da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci;
  • da nisu stariji od 40 godina;
  • da su bezbednosno provereni i da nema bezbednosnih smetnji za prijem u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme odnosno prijem na radno mesto na koje konkurišu;
  • da su završili odgovarajuću vojnu obuku sa oružjem.
Posebni uslovi:
  • da ima završenu srednju školu u trajanju od četiri godine – obrazovni profil tehničar drumskog saobraćaja;
  • da ima pozitivnu preporuku starešine na položaju komandanta bataljona – diviziona, ili starešine njemu ravnom ili višeg položaja;
  • da poseduje vozačke dozvolu „C” kategorije.
  1. Izborni postupak
U izbornom postupku biće primenjeni kriterijumi propisani Odlukom o utvrđivanju mera za sprovođenje strategije karijernog vođenja i savetovanja u Republici Srbiji u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije („Službeni vojni list”, br. 10/12, 6/14, 23/15, 30/17, 26/18, 19/19, 30/19, 17/20, 20/20, 5/21 – dr. propis i 38/21), a koji obuhvataju prosek ocena sa poslednjeg nivoa školovanja (40% od ukupnog broja bodova), psihološku procenu kandidata (30% od ukupnog broja bodova), razgovor sa kandidatom (30% od ukupnog broja bodova).

Kandidati čije su prijave blagovremene, dopuštene, razumljive, potpune i uz koje su priloženi svi dokazi i koji ispunjavaju sve uslove za zaposlenje na formacijskom mestu za koje konkurišu biće upućeni na psihološku procenu kapaciteta u nadležne vojnozdravstvene ustanove. Navedena procena sprovodi se u skladu sa Stručnim uputstvom za psihološku selekciju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

O datumu, vremenu i mestu obavljanja procene psiholoških kapaciteta kandidati će biti obavešteni telefonskim putem na brojeve telefona koje su naveli u svojim prijavama ili putem i-mejla na i-mejl adresi navedenoj u prijavi.

Kandidati koji ne zadovolje na psihološkoj proceni ili koji se ne odazovu pozivu da učestvuju u ovoj fazi izbornog postupka gube pravo na dalje učešće u izbornom postupku.

Sa kandidatima koji zadovolje procenu psiholoških kapaciteta biće obavljen razgovor.

O datumu, vremenu i mestu obavljanja razgovora kandidati će biti obavešteni telefonskim putem na brojeve telefona koje su naveli u svojim prijavama ili putem i-mejla na i-mejl adresi navedenoj u prijavi.

Kandidat koji sa najboljim rezultatom ispuni kriterijume za izbor biće upućen na medicinsko-zdrvstvenu procenu u nadležnu vojnozdravstvenu ustanovu radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za profesionalnu vojnu službu. Takođe, za izabranog kandidata sa najboljim rezultatom, uz njegovu pisanu saglasnost, biće izvršena bezbednosna procena u skladu sa Pravilnikom o bezbednosnim proverama lica koje obavlja Vojnobezbednosna agencija.

Ukoliko se kandidati ne odazovu u bilo kojoj fazi izbornog postupka, gube pravo na dalje učešće o izbornom postupku.
  1. Mesto rada: Novi Sad
  2. Rok za podnošenje prijave na interni konkurs je osam dana i počinje da teče od narednog dana od dana oglašavanja u magazinu „Odbrana”.
  3. Lice zaduženo za davanje obaveštenja o internom konkursu: potpukovnik Vladimir Šmanja, telefon 021/4835-591 ili 511-591.
  4. Adresa na koju se podnosi prijava za interni konkurs:
Poštom na adresu Vojna bolnica Novi Sad, Trg vladike Nikolaja 5, Petrovaradin – Novi Sad, sa naznakom „za interni konkurs”. Lična dostava može se izvršiti na delovodstvu Uprave Vojne bolnice Novi Sad na navedenoj adresi (zgrada broj 34, prizemlje, kancelarija broj 7, radnim danom u vremenu od 8.00 do 15.00 časova).
  1.  Dokazi koji se prilažu na navedeni konkurs:
Uz prijavu u kojoj se navode osnovni lični podaci, adresa stanovanja, kontakt telefon, lična internet adresa, kandidati pored kratke biografije prilažu i sledeće:
  • original ili overena kopija diplome kojom se potvrđuje zahtevana stručna sprema;
  • original ili overena kopija svedočanstava za završen svaki razred srednje škole;
  • overena kopija ili overena očitana vozačka dozvola;
  • uverenje o državljanstvu (ne starije od šest meseci);
  • izvod iz matične knjige rođenih (ako nije novi obrazac – ne stariji od šest meseci);
  • uverenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti (ne starije od šest meseci);
  • uverenje nadležnog organa MUP-a da kandidat nije krivično osuđivan kaznom zatvora u trajanju od najmanje šest meseci;
  • pozitivnu preporuku starešine na položaju komandanta bataljona – diviziona ili starešine njemu ravnom ili višeg položaja, odnosno neposredno pretpostavljenog rukovodioca;
  • karton osnovnih ličnih podataka (KOLP).
Svi dokazi se prilažu u originalu ili u kopiji koja je overena kod javnog beležnika. Izuzetno, u gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni beležnici, dokazi mogu biti overeni u sudovima i opštinskim upravama.

NAPOMENE:
Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive ili nepotpune prijave i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi u originalu ili overenoj kopiji kod javnog beležnika ili u sudu, opštini, biće odbačene zaključkom.
Interni konkurs sprovodi konkursna komisija koju imenuje ministar odbrane. Ovaj oglas objavljuje se na veb-stranici Ministarstva odbrane Republike Srbije i u magazinu „Odbrana”.