Министарство одбране Републике Србије
 
01.05.2023.

Интерни конкурс за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време у Банатску бригаду Команде за обуку



КОМАНДА ЗА ОБУКУ
 
р а с п и с у ј е
 
ИНТЕРНИ КОНКУРС
 
За пријем у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време у
 
Банатску бригаду Команде за обуку:
 
 
  1. стоматолошки техничар, ФВЕС ПС70П, ФЧ старијег водника, ПГ 19, један (1) извршилац, место службовања Зрењанин.
 
 
Услови конкурса:

На конкурсу могу учествовати подофицири на одређено време, професионални војници, војни службеници и намештеници на служби у Војсци Србије и државни службеници и намештеници запослени у Министарству одбране.
 
Општи услови:
  • да су пунолетни држављани Републике Србије;
  • да су здравствено и психофизички способни за службу у Војсци Србије;
  • да имају одговарајућу стручну спрему за радно место за које конкуришу;
  • да им раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа;
  • да се против њих не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, и да нису осуђивани на казну затвора од најмање шест месеци;
  • да нису старији од 40 године;
  • да су безбедносно проверени и да нема безбедносних сметњи за пријем на радна места на која конкуришу и
  • да су завршили одговарајућу војну обуку са оружјем.
 
Посебни услови:
  • да су подофицири на одређено време, професионални војници, војни службеници и намештеници на служби у Војсци Србије и државни службеници и намештеници запослени у Министарству одбране;
  • да у току службе нису негативно оцењени и да имају просек службених оцена најмање „истиче се”;
  • да имају препоруку старешине на положају команданта батаљона њему равном или вишем положају односно непосредно претпостављеног руководиоца;
  • кандидат има завршену средњу медицинску школу, смер стоматолошки техничар.
 
Начин конкурисања:
 
Пријаву на конкурс, која треба да садржи основне личне податке, адресу, контакт телефон и назив формацијског места на које се конкурише, кандидати подносе јединицама – установама у којима се налазе на служби.
Уз пријаву кандидати прилажу и следећа документа:
  • оверену копију дипломе о стеченом средњем образовању којом се потврђује тражена стручна спрема, односно стечено прописано звање или занимање;
  • потписану изјаву о прихватању распореда по потреби службе на целој територији Републике Србије (својеручно потписана изјава и оверена од надлежног старешине);
  • попуњен и оверен образац и сагласност за извршење потпуне безбедносне провере (тражити у команди јединице у којој је се налазе на служби);
  • уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности (не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног органа МУП-а да кандидат није кривично осуђиван казном затвора у трајању од најмање шест месеци (не старије од шест месеци).
 
Команде јединица – установа уз пријаву кандидата прибављају:
  • уверење о држављанству (оригинал или оверена копија);
  • извод из матичне књиге рођених (оригинал или оверена копија);
  • потврду надлежног старешине о периоду обављања дужности и у ком роду, односно служби;
  • потврду надлежног старешине да ли је негативно оцењиван и просек службених оцена током службе;
  • препоруку старешине на положају команданта батаљона, њему равном или вишем положају, односно непосредно претпостављеног руководиоца;
  • образац картона основних личних података из ИСЉР;
  • уверење државног органа у којем је кандидат био на служби да му радни однос у државном органу није престао због повреде дужности из радног односа.
 
Пријаве кандидата са неопходном документацијом команде јединица – установа службеном поштом достављају Војној пошти 3160 Зрењанин, са назнаком „за конкурсну комисију по интерном конкурсу”. Лична достава пријава може се извршити деловодству ВП 3160 Зрењанин.
 
Рок за подношење пријава за пријем на службу је осам дана од дана објављивања конкурса.
 
Напомена:
Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве, уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или фотокопији овереној код јавног бележника – нотара, биће одбачене решењем.
 
ИЗБОР КАНДИДАТА ЗА ПОПУНУ ФОРМАЦИЈСКОГ МЕСТА
 
Изборни поступак спровешће конкурсна комисија коју формира надлежни старешина међу кандидатима који испуњавају услове конкурса за пријем на формацијско место на које су конкурисали.
 
Поступак избора кандидата спроводи се по принципу елиминације, тако да неиспуњавање критеријума на претходној провери – процени искључује упућивање на даље провере – процене.
 
Кандидати који испуњавају услове конкурса биће упућени на проверу физичких способности и тестирање психолошких капацитета.
Ради вршења психолошке процене, кандидати за попуну формацијских места биће упућени надлежну војноздравствену установу, према распореду које ће израдити и о којем ће их информисати председник конкурсне комисије.
 
Кандидати који задовоље услове провере физичких способности и психолошке процене биће позвани на разговор.
 
Резултате пријављених кандидата утврдиће конкурсна комисија за пријем у професионалну војну службу на основу следећих мерила за избор:
  1. просечна оцена на школовању – до 50 бодова (производ коначне оцене и броја 10);
  2. провера физичких способности – до 20 бодова (производ коначне оцене и броја 4);
  3. психолошка процена кандидата – до 20 бодова (производ коначне оцене и броја 4);
  4. разговор – до 10 бодова (производ коначне оцене и броја 2).
 
Кандидати који са најбољим резултатом испуне мерила за избор биће упућени на медицинско – здравствену процену у надлежну војноздравствену установу ради утврђивања здравствене способности за пријем у професионалну војну службу.
 
За кандидате ће бити извршена безбедносна провера  у складу са Правилником о безбедносним проверама лица које обавља Војнобезбедносна агенција („Службени војни лист”, број 25/2015).
 
Уколико се кандидат не одазове позиву ради обављања општег лекарског прегледа, провере физичких способности, психолошке процене, разговора и упућивања на мединско-здравствену селекцију, сматраће се да је одустао од даљег учешћа у изборном поступку.
 
Приликом доласка на проверу општих способности кандидати са собом обавезно носе личну карту или војну легитимацију, а на проверу физичких способности и спортску опрему.
 
Све евентуалне трошкове путовања до касарне и војноздравствених установа ради реализације селекције, психолошке и медицинско-здравствене селекције, као и евентуалне трошкове смештаја и исхране сносе кандидати који су се пријавили за попуну формацијског места подофицира.
 
Лица примљена у професионалну војну службу остварују сва права и обавезе у складу са Законом о Војсци Србије.
 
Конкурсна документација неће се враћати кандидатима.
 
Све информације у вези са конкурсом могу се добити на веб-страници Министарства одбране www.mod.gov.rs, на веб-страници Војске Србије www.vs.rs или на телефон 021/4835-723, од 8.00 до 15.00 часова радним даном.