Министарство одбране Републике Србије
 
10.04.2023.

Обука борбених послуга



У дивизиону 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства наоружаном артиљеријско-ракетним системом „панцир С1“ реализована су тактичка увежбавања послуга овог савременог борбеног средства.

Ова увежбавања представљају важан сегмент практичне обуке професионалног састава за борбени рад и основно техничко одржавање борбених система, а њиховом реализацијом унапређују се укупне способности јединице за противваздухопловну одбрану снага Војске Србије, важних објеката и рејона од извиђања и дејства из ваздушног простора.

Током вишедневних активности на полигону, борбене послуге су прошле све садржаје који се односе на тактику употребе „панцира“, а акценат је био на усавршавању тактичких поступака приликом поседања ватреног положаја и превођења система у различите степене приправности. На тај начин је, осим обучености сваког појединца, унапређен и тимски рад и брзина реаговања, што је од кључног значаја за неутралисање претњи из ваздушног простора.

Артиљеријско-ракетни систем за ПВД „панцир С1“ један је од најсавременијих у својој класи. Његовим увезивањем у систем противваздушне одбране унапређени су ватрена моћ и маневарске могућности 250. ракетне бригаде за ПВД, а тиме и укупне способности Војске Србије за контролу и заштиту ваздушног простора Републике Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА