Министарство одбране Републике Србије
 
27.03.2023.

Унапређење припрема за одбрану општине ИнђијаНачелник Управе за обавезе одбрaне Сектора за људске ресурсе пуковник Горан Десанчић, са сарадницима, састао се са председником општине Инђија Владимиром Гаком. Том приликом анализиран је достигнут степен припрема за одбрану и могућност за даље унапређење сарадње у овој области.
Пуковник Десанчић указао је на значај планирања припрема за одбрану јединица локалне самоуправе, чиме се стварају услови за адекватан одговор на све изазове, ризике и претње који утрожавају нашу земљу али и за ефикасно и потпуно функционисање  и задовољење потреба њених грађана у ратном и ванредном стању.
 
Начелник Управе за обавезе одбрaне нагласио је добру сарадњу са надлежним територијалним органом по питању стварања услова за рад општинске канцеларије Инђија и захвалио на изузетној подршци у промовисању војног позива.
 
Председник општине Владимир Гак изразио је речи захвалности Министарству одбране на досадашњој сарадњи и потврдио да ће општина Инђија и у наредном периоду дати пун допринос систему одбране.