Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.03.2023.

Unapređenje priprema za odbranu opštine Inđija



Načelnik Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse pukovnik Goran Desančić, sa saradnicima, sastao se sa predsednikom opštine Inđija Vladimirom Gakom. Tom prilikom analiziran je dostignut stepen priprema za odbranu i mogućnost za dalje unapređenje saradnje u ovoj oblasti.
Pukovnik Desančić ukazao je na značaj planiranja priprema za odbranu jedinica lokalne samouprave, čime se stvaraju uslovi za adekvatan odgovor na sve izazove, rizike i pretnje koji utrožavaju našu zemlju ali i za efikasno i potpuno funkcionisanje  i zadovoljenje potreba njenih građana u ratnom i vanrednom stanju.
 
Načelnik Uprave za obaveze odbrane naglasio je dobru saradnju sa nadležnim teritorijalnim organom po pitanju stvaranja uslova za rad opštinske kancelarije Inđija i zahvalio na izuzetnoj podršci u promovisanju vojnog poziva.
 
Predsednik opštine Vladimir Gak izrazio je reči zahvalnosti Ministarstvu odbrane na dosadašnjoj saradnji i potvrdio da će opština Inđija i u narednom periodu dati pun doprinos sistemu odbrane.