Министарство одбране Републике Србије
 
24.03.2023.

Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији



Дан сећања на страдале у НАТО агресији на Савезну Републику Југославију обележен је данас комеморативним скуповима у командама, јединицама и установама Војске Србије и полагањем венаца и цвећа крај спомен-обележја погинулим припадницима Војске Југославије.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић је учествовао на комеморативном скупу у касарни „Бањица“ у Београду и том приликом положио венац крај спомен-обележја погинулим припадницима ракетних јединица ПВО у НАТО агресији на СРЈ.

Одајући пошту страдалима у бомбардовању које је почело на данашњи дан пре 24 године, генерал Мојсиловић је истакао да припадници Војске Србије с поносом чувају успомену на војнике и полицајце који су животе положили бранећи отаџбину, али и на све који су невино страдали у бруталном акту агресије на суверену земљу.

Припадници Војске Србије су узели учешће и у комеморативним активностима у свим гарнизонима и гарнизонским местима, које су, поводом Дана сећања, организовали градови и општине, борачке и друге организације које негују војничке традиције.
photoФОТОГАЛЕРИЈА