Министарство одбране Републике Србије
 
22.03.2023.

Први регионални састанак родних саветница у министарствима одбране и оружаним снагама на Западном БалкануПрви регионални састанак родних саветница и координаторки у министарствима одбране и оружаним снагама на Западном Балкану одржан је 16. марта 2023. године у Будви, у организацији Канцеларије UNDP SEESAC у Србији.

Из Министарства одбране Републике Србије на састанку су учествовале пуковник др Снежана Васић, као саветница Министарства одбране за родну равноправност и Јелена Крџавац-Скакић. Осим представница Министарства одбране Републике Србије, у раду састанка учешће су узеле и представнице министарстава одбране и оружаних снага Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Северне Македоније

Родне саветнице су презентовале резултате увођења родне перспективе у министарствима одбране и оружаним снагама својих земаља и размениле информације, примере добрих пракси, као и планове за наредни период. Посебна пажња посвећена је изазовима током имплементације родне перспективе и искуствима у њиховом превазилажењу.