Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.03.2023.

Prvi regionalni sastanak rodnih savetnica u ministarstvima odbrane i oružanim snagama na Zapadnom BalkanuPrvi regionalni sastanak rodnih savetnica i koordinatorki u ministarstvima odbrane i oružanim snagama na Zapadnom Balkanu održan je 16. marta 2023. godine u Budvi, u organizaciji Kancelarije UNDP SEESAC u Srbiji.

Iz Ministarstva odbrane Republike Srbije na sastanku su učestvovale pukovnik dr Snežana Vasić, kao savetnica Ministarstva odbrane za rodnu ravnopravnost i Jelena Krdžavac-Skakić. Osim predstavnica Ministarstva odbrane Republike Srbije, u radu sastanka učešće su uzele i predstavnice ministarstava odbrane i oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Severne Makedonije

Rodne savetnice su prezentovale rezultate uvođenja rodne perspektive u ministarstvima odbrane i oružanim snagama svojih zemalja i razmenile informacije, primere dobrih praksi, kao i planove za naredni period. Posebna pažnja posvećena je izazovima tokom implementacije rodne perspektive i iskustvima u njihovom prevazilaženju.