Министарство одбране Републике Србије
 
16.03.2023.

Унапређење припрема за одбрану општине Ковачица



Начелник Одељења за планирање припрема за одбрану Управе за обавезе одбране пуковник др Снежане Васић  састала се  14. марта 2023. године  са председником општине Ковачице Јарославом Хрубиком.

Разговарано је о достигнутом степену припрема за одбрану општине Ковачица и могућностима за даље унапређење сарадње у овој области.
 
Пуковник Васић указала је на значај планирања припрема за одбрану свих субјеката у Републици Србији чиме се стварају услови за ефикасно и потпуно функционисање и јединица локалне самоуправе и задовољење потреба њених грађана у ратном и ванредном стању. Истакла је добру сарадњу са надлежним територијалним органом  када је реч о стварању услова за рад општинске канцеларије Ковачица и поздравила је одлуку надлежних општинских органа да систематизују радно место за послове планирања припрема за одбрану.

Председник општине Хрубик захвалио је Министарству одбране на досадашњој сарадњи и потврдио да ће и у наредном периоду припреме за одбрану и сарадња са Министарством одбране бити  једни од приоритета општине Ковачица.