Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.03.2023.

Unapređenje priprema za odbranu opštine Kovačica



Načelnik Odeljenja za planiranje priprema za odbranu Uprave za obaveze odbrane pukovnik dr Snežane Vasić  sastala se  14. marta 2023. godine  sa predsednikom opštine Kovačice Jaroslavom Hrubikom.

Razgovarano je o dostignutom stepenu priprema za odbranu opštine Kovačica i mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u ovoj oblasti.
 
Pukovnik Vasić ukazala je na značaj planiranja priprema za odbranu svih subjekata u Republici Srbiji čime se stvaraju uslovi za efikasno i potpuno funkcionisanje i jedinica lokalne samouprave i zadovoljenje potreba njenih građana u ratnom i vanrednom stanju. Istakla je dobru saradnju sa nadležnim teritorijalnim organom  kada je reč o stvaranju uslova za rad opštinske kancelarije Kovačica i pozdravila je odluku nadležnih opštinskih organa da sistematizuju radno mesto za poslove planiranja priprema za odbranu.

Predsednik opštine Hrubik zahvalio je Ministarstvu odbrane na dosadašnjoj saradnji i potvrdio da će i u narednom periodu pripreme za odbranu i saradnja sa Ministarstvom odbrane biti  jedni od prioriteta opštine Kovačica.