Министарство одбране Републике Србије
 
22.02.2023.

Унапређење сарадње у области припрема за одбрану



У Министарству здравља одржан је састанак в. д. помоћника министра одбране за људске ресурсе Синише Радовића, начелника Управе за обавезе одбране Сектора за људске ресурсе пуковника Горана Десанчића и начелника Одељења за планирање припрема за одбрану пуковника др Снежане Васић са министарком здравља проф. др Даницом Грујичић.

Циљ састанка био је упознавање са достигнутим степеном припрема за одбрану у Министарству здравља и могућностима за даље унапређење сарадње у овој области.

В. д. помоћника министра Радовић указао је на значај планирања припрема за одбрану свих субјеката у Републици Србији чиме се стварају услови за одговор на све изазове, ризике и претње који угрожавају нашу земљу. Истакао је значај Министарства здравља као субјекта планирања одбране и важности израде свих планских докумената који омогућавају несметано функционисање у условима ратног и ванредног стања.

Министарка Грујичић захвалила је на досадашњој сарадњи Министарству одбране и истакла важност даљег унапређења сарадње у области припрема за одбрану.

Током састанка усаглашене су заједничке активности за наредни период у областима обучавања субјеката одбране и израде докумената.