Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.02.2023.

Unapređenje saradnje u oblasti priprema za odbranu



U Ministarstvu zdravlja održan je sastanak v. d. pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Siniše Radovića, načelnika Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse pukovnika Gorana Desančića i načelnika Odeljenja za planiranje priprema za odbranu pukovnika dr Snežane Vasić sa ministarkom zdravlja prof. dr Danicom Grujičić.

Cilj sastanka bio je upoznavanje sa dostignutim stepenom priprema za odbranu u Ministarstvu zdravlja i mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u ovoj oblasti.

V. d. pomoćnika ministra Radović ukazao je na značaj planiranja priprema za odbranu svih subjekata u Republici Srbiji čime se stvaraju uslovi za odgovor na sve izazove, rizike i pretnje koji ugrožavaju našu zemlju. Istakao je značaj Ministarstva zdravlja kao subjekta planiranja odbrane i važnosti izrade svih planskih dokumenata koji omogućavaju nesmetano funkcionisanje u uslovima ratnog i vanrednog stanja.

Ministarka Grujičić zahvalila je na dosadašnjoj saradnji Ministarstvu odbrane i istakla važnost daljeg unapređenja saradnje u oblasti priprema za odbranu.

Tokom sastanka usaglašene su zajedničke aktivnosti za naredni period u oblastima obučavanja subjekata odbrane i izrade dokumenata.