Министарство одбране Републике Србије
 
14.02.2023.

У сусрет конкурсу – акција „Отворена врата" сваке суботеДраги кандидати и поштовани родитељи и старатељи, 

Обавештавамо вас да ће у наредном периоду Војна гимназија организовати акцију „Отворена врата“ током које ће сви кандидати заинтересовани за упис у први разред Војне гимназије у школској 2023/2024. години, као и њихови родитељи или старатељи, моћи да посете Интернат Војне гимназије на адреси Хумска 22 и лично се увере у квалитет смештајних и образовних капацитета које Војна гимназија пружа својим ученицима.

Акција „Отворена врата“ биће реализована сваке суботе у периоду од 10.00 до 13.00 часова, почевши од суботе 21. јануара.

На улазу у Интернат Војне гимназије дочекаће вас запослени и ученици Војне гимназије и кроз разговор пружиће вам све потребне информације о начину конкурисања, процесу селекције и уписа, наставном плану и програму, условима за живот и рад и одговориће на сва ваша питања у вези са школовањем у Војној гимназији и наставком школовања на Војној академији.

Такође, посетиоци ће моћи да се упознају и са „Полигоном моторичких способности“ који од ове године представља тест физичких способности за упис у Војну гимназију. Упутство како да савладате полигон можете погледати овде, а видео снимак овде.

Конкурс за упис у Војну гимназију биће расписан у фебруару 2023. године, а сва обавештења о тексту конкурса и поступку пријаве и селекције биће правовремено објављивана на интернет страници Војне гимназије.

За све нејасноће у вези са уписом и школовањем у Војној гимназији можете се обратити школи путем телефона 011/3603-655 и 011/3603-972 или путем имејл адресе vogi@mod.gov.rs.

Добродошли!