Министарство одбране Републике Србије
 
13.02.2023.

Министар Вучевић обишао Прву бригаду копнене војске



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас јединице Прве бригаде копнене војске у новосадским касарнама „Тврђава“ и „Југовићево“.

Министра Вучевића дочекао је командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, а командант Прве бригаде копнене војске бригадни генерал Зоран Насковић информисао је министра одбране о стању у тој бригади и о задацима који је очекују у наредном периоду.

Министар Вучевић разговарао је са припадницима Прве бригаде и уверио се у њихову спремност, обученост и мотивисаност да изврше све задатке који се пред њих поставе.

Током обиласка касарне „Тврђава“, министру Вучевићу представљени су радионички капацитети логистичког батаљона и приказан технолошки процес конзервације наоружања.

У касарни „Југовићево“ министар одбране присуствовао је обуци професионалног састава и војника на добровољном служењу војног рока на оклопно-извиђачким аутомобилима БРДМ-2, затим обуци на самоходном ракетном систему за ПВД стрела С-10М и на тренажеру за обуку оператора на том систему, као и обуци јединица везе на системима телекомуникација. Такође, министар Вучевић присуствовао је и приказу обуке извиђача током извршења препада на елементе борбеног распореда непријатеља.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.02.2023
mp4 (171,3 MB)
Обилазак