Министарство одбране Републике Србије
 
07.02.2023.

Састанак државног секретара Старовића са шефом НАТО војне канцеларије



Државни секретар Немања Старовић састао се данас са шефом НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадним генералом Ђампјером Романом. На састанку је разговарано о актуелној политичко-безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и сарадњи Републике Србије са НАТО у оквиру Програма партнерства за мир.

Државни секретар Старовић указао је да је сарадња са НАТО од значаја за нашу страну, да је вишеслојна и разноврсна и да постоји потенцијал за њено унапређење.
 
Он је навео да сарадњу са НАТО војном канцеларијом за везу у Београду карактерише отворен однос, заснован на међусобном уважавању који је усмерен ка истом циљу, одржавању и развијању партнерских односа Србије и НАТО.
 
Када је реч о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, државни секретар Старовић је указао да Србија не жели ескалацију сукоба и да је посвећена мирном решавању свих питања путем дијалога. Он је посебно истакао значај доследне примене Резолуције СБ УН 1244 и Војнотехничког споразума.

Државни секретар Старовић нагласио је да наша страна остаје на чврстој позицији да КФОР представља једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији и стога је најодговорнији за одржавање мира и безбедности на територији јужне српске покрајине.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА