Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.02.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa šefom NATO vojne kancelarije



Državni sekretar Nemanja Starović sastao se danas sa šefom NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadnim generalom Đampjerom Romanom. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i saradnji Republike Srbije sa NATO u okviru Programa partnerstva za mir.

Državni sekretar Starović ukazao je da je saradnja sa NATO od značaja za našu stranu, da je višeslojna i raznovrsna i da postoji potencijal za njeno unapređenje.
 
On je naveo da saradnju sa NATO vojnom kancelarijom za vezu u Beogradu karakteriše otvoren odnos, zasnovan na međusobnom uvažavanju koji je usmeren ka istom cilju, održavanju i razvijanju partnerskih odnosa Srbije i NATO.
 
Kada je reč o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, državni sekretar Starović je ukazao da Srbija ne želi eskalaciju sukoba i da je posvećena mirnom rešavanju svih pitanja putem dijaloga. On je posebno istakao značaj dosledne primene Rezolucije SB UN 1244 i Vojnotehničkog sporazuma.

Državni sekretar Starović naglasio je da naša strana ostaje na čvrstoj poziciji da KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji i stoga je najodgovorniji za održavanje mira i bezbednosti na teritoriji južne srpske pokrajine.
 
photoFOTOGALERIJA