Министарство одбране Републике Србије
 
31.01.2023.

Обележен Дан Четврте бригаде копнене војскеУ касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању данас је одржана војна свечаност поводом Дана Четврте бригаде копнене војске, који се обележава у спомен на 31. јануар 1878. године, када је српска војска ослободила Врање. 
Поводом празника, пред свечаним стројем припадника бригаде сумирани су резултати рада јединице у години за нама и најистакнутијим појединцима додељене награде и признања.
 
У осврту на постигнуте резултате у претходној години, истакнути су професионализам и висок ниво оспособљености припадника Четврте бригаде потврђени током реализације свих додељених задатака и на здруженим вежбама, и њихов допринос јачању оперативних способности вида Копнене војске и безбедности свих грађана у овом делу Републике Србије. 
Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, представници јединица Војске Србије, Српске православне цркве, удружења ветерана и институција са којима јединица сарађује.
 
Припадници Четврте бригаде копнене војске данас су обележили и крсну славу јединице — Светог Атанасија Великог.
photoФОТОГАЛЕРИЈА