Министарство одбране Републике Србије
 
31.01.2023.

Састанак министра Вучевића са амбасадором САД Хилом



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кристофером Хилом.

Министар Вучевић је истакао да посете високих делегација САД у претходном периоду указују на јачање односа САД и Републике Србије.

Он је упознао саговорника са наредним активностима званичника Србије које ће бити усмерене ка даљем унапређењу билатералних односа, а које ће бити реализоване у Србији и САД. Посебно је истакнута предстојећа посета начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића Националној гарди Охаја у Колумбусу и Здруженој команди Оружаних снага САД у Вашингтону.

Министар Вучевић захвалио је амбасади САД на утицају који је испољен приликом смиривања ситуације на северу Косова и Метохије. Посебно је наглашен заједнички став по питању неопходности конституисања Заједнице српских општина као предуслова за даљи наставак преговарачког процеса.

Амбасадор САД Кристофер Хил истакао је да су САД поуздан партнер Србије са посебним нагласком на сарадњу у области одбране. Он је нагласио да ће амбасада САД са своје стране учинити све да наше високе делегације приликом посете САД у потпуности испуне циљеве посете и буду прихваћене на највишем нивоу.

Амбасадор Хил истакао је да се САД надају скором наставку сарадње у сегменту који се односи на заједничке вежбовне активности и додао да су САД спремне да помогну процес опремања Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
31.01.2023
mp4 (59,94 MB)
Састанак