Министарство одбране Републике Србије
 
31.01.2023.

Састанак државног секретара Старовића са шефицом Регионалне делегације Међународног комитета Црвеног крста



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са шефицом Регионалне делегације Међународног комитета Црвеног крста Јеленом Стијачић.

Државни секретар Старовић пожелео је саговорници добродошлицу и истакао да Србија придаје изузетан значај сарадњи са свим међународним организацијима, као и сарадњи са Међународним комитетом Црвеног крста. Такође, он је навео да се Србија залаже за поштовање међународног хуманитарног права и да је сарадња са овом организацијом од значаја за наставак процеса реформи, што је посебно важно за остваривање стратешког циља наше земље - напретка ка пуноправном чланству у Европској унији.

Током разговора, државни секретар Старовић изразио је захвалност за ангажовање Међународног комитета Црвеног крста током поплава у Србији 2014. године, као и за пружање помоћи избеглицама и мигрантима који транзитирају кроз нашу земљу. Министарство одбране ће, истакао је државни секретар Старовић, наставити да пружа подршку раду Регионалне делегације Међународног комитета Црвеног крста.

Шефица Регионалне делегације Међународног комитета Црвеног крста Стијачић захвалила је на добродошлици, те информисала државног секретара Старовића о структури и активностима те организације у Републици Србији и региону, истичући питање статуса несталих лица, као и напоре те организације да убрза њихово решавање.

Она је указала да Међународни комитет Црвеног крста има одличну сарадњу са Владом Републике Србије и захвалила на подршци Министарства одбране раду те организације.
photoФОТОГАЛЕРИЈА