Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.01.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa šeficom Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa šeficom Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Jelenom Stijačić.

Državni sekretar Starović poželeo je sagovornici dobrodošlicu i istakao da Srbija pridaje izuzetan značaj saradnji sa svim međunarodnim organizacijima, kao i saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta. Takođe, on je naveo da se Srbija zalaže za poštovanje međunarodnog humanitarnog prava i da je saradnja sa ovom organizacijom od značaja za nastavak procesa reformi, što je posebno važno za ostvarivanje strateškog cilja naše zemlje - napretka ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Tokom razgovora, državni sekretar Starović izrazio je zahvalnost za angažovanje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta tokom poplava u Srbiji 2014. godine, kao i za pružanje pomoći izbeglicama i migrantima koji tranzitiraju kroz našu zemlju. Ministarstvo odbrane će, istakao je državni sekretar Starović, nastaviti da pruža podršku radu Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Šefica Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Stijačić zahvalila je na dobrodošlici, te informisala državnog sekretara Starovića o strukturi i aktivnostima te organizacije u Republici Srbiji i regionu, ističući pitanje statusa nestalih lica, kao i napore te organizacije da ubrza njihovo rešavanje.

Ona je ukazala da Međunarodni komitet Crvenog krsta ima odličnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i zahvalila na podršci Ministarstva odbrane radu te organizacije.
photoFOTOGALERIJA