Министарство одбране Републике Србије
 
27.01.2023.

Састанак министра Вучевића са министарком Петровском



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са министарком одбране Републике Северне Македоније Славјанком Петровском, у оквиру посете делегације Министарства одбране Републике Србије Републици Северној Македонији.

Током разговора, министар Вучевић изразио је задовољство због сусрета са министарком одбране Републике Северне Македоније и прилике да заједнички анализирају досадашњу сарадњу у области одбране и размотре могућности за њено даље јачање.

Министар Вучевић нагласио је опредељеност за развијање пријатељских односа са Републиком Северном Македонијом и земљама региона, у складу са обостраним интересима, како на регионалном, тако и на глобалном нивоу. Он је истакао да су државе у региону упућене једне на друге, као и да заједнички интереси природно наводе државе на међусобну сарадњу, како би успели да достигну заједничке циљеве и пронађу ефикасна решења за проблеме који оптерећују читав регион.

Министар Вучевић указао је и на спремност за побољшање билатералне војне сарадње са Републиком Северном Македонијом, истакавши да постоје воља и капацитети за њеним унапређењем у наредном периоду. Он је додао да је потребно одржати континуитет дијалога званичника две државе на највишем нивоу, ради утврђивања даљих праваца и унапређења сарадње у области одбране на свим пољима од заједничког интереса, што ће позитивно утицати на унапређење укупних билатералних односа две земље.

Министарка Петровска пожелела је добродошлицу потпредседнику Владе и министру одбране Милошу Вучевићу и пренела задовољство поводом данашњег сусрета. Она је исказала сагласност у оцени да постоји простор, као и опредељеност за унапређење билатералних војних односа у наредном периоду. Министарка Петровска изразила је очекивање да ће након ове посете доћи до напретка на пољу билатералне војне сарадње, а који ће резултирати новим активностима у домену одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.01.2023
mp4 (56,97 MB)
Састанак