Министарство одбране Републике Србије
 
06.01.2023.

Честитке министра одбране поводом Божића



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом Божића честитку Његовој Светости Патријарху српском господину Порфирију, епископу војном господину Арсенију, епископу бачком Иринеју и припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести. У честиткама се каже:


Честитка Његовој Светости Патријарху српском господину Порфирију

„Ваша Светости,

У име припадника Министарства одбране и Војске Србије, као и своје лично име, Вама и христољубивом свештенству, високопреподобном монаштву и нашем благоверном и многострадалном српском народу, срдачно честитам свесветли празник Рођења Спаситеља нашега Господа Исуса Христа - Божић.

Молећи се Богомладенцу Исусу Христу да Вам подари дуг живот, добро здравље и небеску мудрост у изобиљу и уздајући се у Ваше молитвено заступништво за све припаднике Министарства одбране и Војске Србије, целивам свету десницу Ваше Светости и упућујем Вам поздрав непролазне радости:

МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!“


Честитка епископу војном господину Арсенију

„Ваше Преосвештенство,

У име припадника Министарства одбране и Војске Србије, као и своје лично име, Вама и повереној Вам духовној пастви Богом спасаване Епархије нишке, срдачно честитам свесветли празник Рођења Спаситеља нашега Господа Исуса Христа - Божић.

Молећи се Богомладенцу Исусу Христу да Вам подари добро здравље и небеску мудрост у изобиљу и уздајући се у Ваше молитвено заступништво као епископа војног за све припаднике Министарства одбране и Војске Србије, упућујем поздрав непролазне радости:

МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!“


Честитка епископу бачком господину Иринеју

"Ваше Преосвештенство,

У име припадника Министарства одбране и Војске Србије, као и своје лично име, Вама и повереној Вам духовној пастви Богом спасаване Епархије бачке, срдачно честитам свесветли празник Рођења Спаситеља нашега Господа Исуса Христа - Божић.

Свесрдно се молим Богомладенцу Христу да Вашем уваженом Преосвештенству подари крепко здравље, обиље мудрости и свако истинско непролазно добро молитвама Пресвете Богомајке и Увек Дјеве Марије.

Ускликнимо сви небо-земном песмом непролазне радости: "Слава Богу на висинама, а на земљи мир - међу људима добра воља."

МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!“


Честитка припадницима Министарства одбране и Војске Србије

„Припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести упућујем срдачне честитке поводом свесветлог и сверадосног празника Рођења Спаситеља нашега Господа Исуса Христа - Божића.

Уздајући се у благослов Свемилостивог Богомладенца Исуса Христа, изражавамо најтоплију молитвену наду да ћемо несебичним напорима и убудуће непоколебљиво истрајавати на јачању духовних и моралних вредности, а истовремено снажити одбрамбене капацитете наше дичне отаџбине и славне српске војске.

Са искреном жељом да у духу радости заједнички дочекамо светле дане празника Христовог рођења, као и да их проведемо у миру и крепком здрављу, упућујем вам сверадосни поздрав:

 МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!“