Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.01.2023.

Čestitke ministra odbrane povodom Božića



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom Božića čestitku Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, episkopu vojnom gospodinu Arseniju, episkopu bačkom Irineju i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti. U čestitkama se kaže:


Čestitka Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju

„Vaša Svetosti,

U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i svoje lično ime, Vama i hristoljubivom sveštenstvu, visokoprepodobnom monaštvu i našem blagovernom i mnogostradalnom srpskom narodu, srdačno čestitam svesvetli praznik Rođenja Spasitelja našega Gospoda Isusa Hrista - Božić.

Moleći se Bogomladencu Isusu Hristu da Vam podari dug život, dobro zdravlje i nebesku mudrost u izobilju i uzdajući se u Vaše molitveno zastupništvo za sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, celivam svetu desnicu Vaše Svetosti i upućujem Vam pozdrav neprolazne radosti:

MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI!“


Čestitka episkopu vojnom gospodinu Arseniju

„Vaše Preosveštenstvo,

U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i svoje lično ime, Vama i poverenoj Vam duhovnoj pastvi Bogom spasavane Eparhije niške, srdačno čestitam svesvetli praznik Rođenja Spasitelja našega Gospoda Isusa Hrista - Božić.

Moleći se Bogomladencu Isusu Hristu da Vam podari dobro zdravlje i nebesku mudrost u izobilju i uzdajući se u Vaše molitveno zastupništvo kao episkopa vojnog za sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, upućujem pozdrav neprolazne radosti:

MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI!“


Čestitka episkopu bačkom gospodinu Irineju

"Vaše Preosveštenstvo,

U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i svoje lično ime, Vama i poverenoj Vam duhovnoj pastvi Bogom spasavane Eparhije bačke, srdačno čestitam svesvetli praznik Rođenja Spasitelja našega Gospoda Isusa Hrista - Božić.

Svesrdno se molim Bogomladencu Hristu da Vašem uvaženom Preosveštenstvu podari krepko zdravlje, obilje mudrosti i svako istinsko neprolazno dobro molitvama Presvete Bogomajke i Uvek Djeve Marije.

Uskliknimo svi nebo-zemnom pesmom neprolazne radosti: "Slava Bogu na visinama, a na zemlji mir - među ljudima dobra volja."

MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI!“


Čestitka pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

„Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti upućujem srdačne čestitke povodom svesvetlog i sveradosnog praznika Rođenja Spasitelja našega Gospoda Isusa Hrista - Božića.

Uzdajući se u blagoslov Svemilostivog Bogomladenca Isusa Hrista, izražavamo najtopliju molitvenu nadu da ćemo nesebičnim naporima i ubuduće nepokolebljivo istrajavati na jačanju duhovnih i moralnih vrednosti, a istovremeno snažiti odbrambene kapacitete naše dične otadžbine i slavne srpske vojske.

Sa iskrenom željom da u duhu radosti zajednički dočekamo svetle dane praznika Hristovog rođenja, kao i da ih provedemo u miru i krepkom zdravlju, upućujem vam sveradosni pozdrav:

 MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI!“