Министарство одбране Републике Србије
 
05.01.2023.

Инжињеријска обука у Првој бригади копнене војске



На полигонима и вежбалиштима Војске Србије у току је колективна обука припадника Прве бригаде копнене војске за реализацију вишенаменских задатака рода инжињерије.

Обуку пролази професионални састав инжињеријског батаљона ове бригаде са циљем одржавања високог нивоа оспособљености за извођење инжињеријских и противинжињеријских дејстава у операцијама Копнене војске.
 
Пред војнике и старешине се, током обуке на терену, поставља низ задатака које извршавају инжињеријске јединице у операцијама, као што су запречавање, савлађивање минских препрека, одржавање проходности  путних комуникација и утврђивање. У процес обучавања су активно укључени и војници на служењу војног рока генерације „септембар 2022“, који су претходно прошли индивидуалну обуку за војноевиденционе специјалности рода инжињерије.

Сталним обучавањем војника и старешина рода инжињерије, које се реализује током целе године по циклусима, обезбеђује се захтевани ниво оспособљености и готовости инжињеријских јединица за реализацију додељених задатака у све три мисије Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА