Министарство одбране Републике Србије
 
30.12.2022.

Промоција добровољног служења војног рока на ТВ ПанчевоНачелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад, потпуковник Драган Димовски гостовао је у  емисији „Буђење уз ТВ Панчево“  у којој је говорио о  добровољном служењу војног рока и војно стручном усавршавању за резервне официре.

Потпуковник Димовски упознао је гледаоце са начином и поступком конкурисања за добровољно служење војног рока и војно стручном усавршавању за резервног официра, о предностима заснивања радног односа у својству професионалног војника Војске Србије, као и школовању на Војној академији и Медицинском факултету ВА.

Сви пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.

О адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку :  

https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf