Министарство одбране Републике Србије
 
23.12.2022.

Разговори о сарадњи у области одбране са Републиком Кипар



Делегација Министарства одбране Републике Србије, коју је предводио помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић, боравила је у посети Републици Кипар.

Делегацију Министарства одбране Републике Србије примио је командант Националне гарде Републике Кипар генерал-потпуковник Димокритос Зервакис. Том приликом, размењени су  ставови о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону Западног Балкана, Источног Медитерана и шире, као и перспективама сарадње у области одбране између две земље.

Током посете помоћник министра Бандић састао се са шефом за политику одбране и међународне односе у Министарству одбране Републике Кипар Константиносом Константинуом и том приликом је изражено обострано задовољство развојем одбрамбене сарадње током 2022. године.
На билатералним одбрамбеним консултацијама са делегацијом Националне гарде Републике Кипар коју је предводио пуковник Лукас Хаџиконстантас из Националне гарде Републике Кипар, анализирана је сарадња у области одбране и усаглашене су активности за наредну годину. Током консултација истакнут је значај континуитета билатералних одбрамбених консултација за дефинисање праваца и конкретизацију будуће сарадње.

План билатералне војне сарадње за 2023. годину, који даје могућности за даље квалитативно унапређење сарадње у области одбране, у име Министарства одбране Републике Србије потписао је начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица, а у име Националне гарде Републике Кипар пуковник Лукас Хаџиконстантас.
photoФОТОГАЛЕРИЈА