Министарство одбране Републике Србије
 
23.12.2022.

Све већа заинтересованост младих за добровољно служење војног рокаПодстакнути позитивним искуством својих вршњака, све више младих опредељује се за добровоњно служење војног рока или војно стручно оспособљавање за резервне официре.

Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад, у децембарском упутном року, на добровољно служење послао је 30 одсто више кандидата у односу на прошлогодишњи упутни рок.

Осим планског промовисања добровољног служења војног рока, представници територијалних органа Министарства одбране континуирано врше медијску промоцију посредством средстава јавног информисања.

Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад, потпуковник Драган Димовски о добровољном служењу војног рока говорио је на Телевизији „Пинк“ и у емисији „Дунавско послеподнеˮ на „Дунав телевизији“ у Новом Саду.

Подстицајне мере Министарства одбране које, између осталог, подразумевају месечна примањима у износу од око 38.000 динара, као и могућност заснивања радног односа у својству професионалног војника након одслужења војног рока са оружјем, значајно су  подстакле младе да се определе за војни позив.

Заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока могу поднети надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.

О адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf