Министарство одбране Републике Србије
 
19.12.2022.

Обука у јединицама војне полиције



У јединицама војне полиције из састава Копнене војске у току је интензивна обука за реализацију широког спектра војнополицијских и послова опште безбедности у Министарству одбране и Војсци Србије.

Обуку пролази професионални састав опште, противдиверзионе и саобраћајне специјалности војне полиције како би се очувао висок ниво оспособљености и готовости за реализацију наменских задатака ових јединица.

Тежиште је на увежбавању тактичких радњи и процедура и примени војнополицијских овлашћења у реализацији обезбеђења одређених рејона и праваца, заштити одређених лица и објеката посебне намене, те обављању контрадиверзионих прегледа и контроле војног путног саобраћаја.

Војна полиција је опремљена савременим средствима и наоружањем домаће и стране производње, а реализацијом обуке, која се изводи током целе године, обезбеђује се захтевана способност јединица војне полиције да ефикасно изврше законом, другим прописима и наређењима команданата дате послове и задатке у свим условима и у све три мисије Војске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА