Министарство одбране Републике Србије
 
14.12.2022.

Специјалистичка обука војника рода оклопних јединица



У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу у току је специјалистичка обука војника рода оклопних јединица који су служење војног рока започели у септембру ове године.

Војници се на полигонима и вежбалиштима у Центру оспособљавају за дужности нишанџија и возача у саставу посада тенкова М-84 и борбених возила пешадије М-80А.

У складу са програмом обучавања, они стичу знања и вештине неопходне за ефикасну употребу и одржавање оклопних борбених возила, њиховог наоружања и уређаја. У обуци се користе тренажери, који пружају услове за практично оспособљавање за реализацију ватрених и тактичких задатака у свим условима уз минималан утрошак материјалних ресурсa. 

Војницима сада предстоји реализација школских и бојевих гађања из наоружања рода, као и управљање борбеним возилима у теренским условима, како би у потпуности били оспособљени за обављање дужности на тенку и борбеном возилу пешадије. 

Овај период оспособљавања завршава се провером специјалистичке обучености војника, након чега следи обучавање за реализацију колективних задатака и укључивање у живот и рад јединица Војске Србије до завршетка служења војног рока.
photoФОТОГАЛЕРИЈА