Министарство одбране Републике Србије
 
13.12.2022.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић обишли јединице Треће бригаде у Куршумлији



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас јединице из састава Треће бригаде Копнене војске у Куршумлији. Министар Вучевић је, после приказа обучености и разговора са старешинама и војницима, поручио да је Србија мирна и сигурна док има овако снажну војску спремну да изврши сваки задатак који добије од врховног команданта.

- У јуначкој Топлици, заједно са начелником Генералштаба генералом Мојсиловићем и осталим старешинама Војске Србије обилазимо гарнизон у Куршумлији и вршимо увид у стање јединица које су овде распоређене, морал наших војника, подофицира и официра, стање опреме и наоружања – рекао је министар Вучевић.

Он је истакао да је то била прилика да се у непосредном разговору размене мишљења у вези са плановима за наредни период, а у складу са наредбама државног врха.

- И одавде могу да пошаљем јасну поруку да је Војска Србије спремна да изврши сваки задатак који добије од своје државе, од председника Републике као врховног команданта, чувајући територијални интегритет и суверенитет земље – поручио је Вучевић и подвукао да је Војска највећи заштитник и чувар слободе свих грађана Србије.

- Србија је мирна, Србија је сигурна док има овако снажну војску – нагласио је министар одбране.

Министру одбране и начелнику Генералштаба о ситуацији у зони одговорности Треће бригаде Копнене војске и стању у јединици реферисао је командант пуковник Драган Антић. Затим су јединице из састава Треће бригаде КоВ у касарни „Топлички устанак“ у Куршумлији приказале рад и поступке Војне полиције на контролном пункту, те сегменте обуке пешадијске чете на возилима „лазар 3“ и ојачане механизоване чете на борбеним возилима БВП-М80 и тенковима М-84.

Данашњем обиласку присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и начелник Оперативне управе Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.12.2022
mp4 (179,73 MB)
Обилазак
13.12.2022
mp4 (101,65 MB)
Изјава министра Вучевићa