Министарство одбране Републике Србије
 
02.12.2022.

Свечани испраћај кандидата у Новом Саду на добровољно служење војног рокаЦентар Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад организовао је свечани испраћај кандидата на добровољно служење војног рока. Том приликом, потпуковник Драган Димовски нагласио је да овим чином девојке и младићи настављају традицију својих предака.

Свечаности су присуствовали представници Војске Србије, града Новог Сада и јединица локалних самоуправа Јужнобачког управног округа.

Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад упутио је на добровољно служење војног рока 34 посто више кандидата у односу на децембарски упутни рок прошле године.

Заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока могу поднети надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.

О адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoФОТОГАЛЕРИЈА