Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.12.2022.

Svečani ispraćaj kandidata u Novom Sadu na dobrovoljno služenje vojnog rokaCentar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad organizovao je svečani ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka. Tom prilikom, potpukovnik Dragan Dimovski naglasio je da ovim činom devojke i mladići nastavljaju tradiciju svojih predaka.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Vojske Srbije, grada Novog Sada i jedinica lokalnih samouprava Južnobačkog upravnog okruga.

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad uputio je na dobrovoljno služenje vojnog roka 34 posto više kandidata u odnosu na decembarski uputni rok prošle godine.

Zainteresovani punoletni građani Republike Srbije starosti do 30 godina prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu podneti nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.

O adresama i kontaktima regionalnih centara MO i centara MO za lokalnu samoupravu može se informisati na sledećem linku:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoFOTOGALERIJA