Министарство одбране Републике Србије
 
23.11.2022.

Промоција добровољног служења војног рока током акције Отворени дани Војске Србије



Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Зрењанин представио је добровољно служење војног рока и војно стручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије у касарни „Народни херој Светозар Марковић Тоза” у Зрењанину у оквиру акције Отворени дани Војске Србије.
Ученици завршних разреда средњих школа имали су прилику да се информишу о начину конкурисања за добровољно служење војног рока са оружјем и сазнају све о повољнијим условима заснивање радног односа у својству професионалног војника Војске Србије након одлуженог војног рока.
Такође, средњошколци заинтересовани за високошколско образовање упознати су  са поступком уписа на Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије.
Сви пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.
 
О адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoФОТОГАЛЕРИЈА