Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.11.2022.

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka tokom akcije Otvoreni dani Vojske Srbije



Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zrenjanin predstavio je dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza” u Zrenjaninu u okviru akcije Otvoreni dani Vojske Srbije.
Učenici završnih razreda srednjih škola imali su priliku da se informišu o načinu konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i saznaju sve o povoljnijim uslovima zasnivanje radnog odnosa u svojstvu profesionalnog vojnika Vojske Srbije nakon odluženog vojnog roka.
Takođe, srednjoškolci zainteresovani za visokoškolsko obrazovanje upoznati su  sa postupkom upisa na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije.
Svi punoletni građani Republike Srbije starosti do 30 godina prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka podnose nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.
 
O adresama i kontaktima regionalnih centara MO i centara MO za lokalnu samoupravu može se informisati na sledećem linku:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoFOTOGALERIJA