Министарство одбране Републике Србије
 
20.11.2022.

Министар одбране и начелник Генералштаба обишли поплављена подручја у Тутину



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су вечерас поплавама угрожена подручја у општини Тутин где су припадници Војске Србије, по наређењу председника Републике и врховног команданта Александра Вучића, хитно ангажовани на борби са последицама временских непогода. 

Обиласку су присуствовали министар унутрашњих послова Братислав Гашић и министар туризма и омладине Хусеин Мемић.

Министар Вучевић том приликом је рекао да је Војска Србије увек уз свој народ у тешким ситуацијама.

- По наредби председника Републике и врховног команданта Војске Србије, начелник Генералштаба је издао све потребне налоге и упутства шта јединице треба да раде на терену. Ми смо на располагању у координацији са Министарством унутрашњих послова, Сектором за ванредне ситуације, локалним самоуправама у Новом Пазару и Тутину да помогнемо све што треба. У Новом Пазару смо ангажовали део људства и механизације од стране Војске Србије у складу са захтевом Штаба за ванредне ситуације Општине Нови Пазар. Овде смо са председником Општине Тутин још једном да потврдимо да ће, ако нешто буде требало, Војска Србије, у складу са својим капацитетима, све урадити у координацији са Министарством унутрашњих послова – изјавио је министар Вучевић и додао да државни органи сарађују у борби са временским непогодама без обзира на ресоре и на то о ком је делу Србије реч.

Он је истакао да последице поплава често имају узроке и у понашању грађана који граде објекте на местима где то није дозвољено или бацају отпад у речна корита.

- Нека ово буде још једна опомена за све нас. Не говорим о администрацији, говорим о свима нама грађанима ове државе – поручио је Вучевић.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.11.2022
mp4 (23,42 MB)
Обилазак
20.11.2022
mp4 (77,4 MB)
Изјава министра Вучевића