Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.11.2022.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli poplavljena područja u Tutinu



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su večeras poplavama ugrožena područja u opštini Tutin gde su pripadnici Vojske Srbije, po naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, hitno angažovani na borbi sa posledicama vremenskih nepogoda. 

Obilasku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ministar turizma i omladine Husein Memić.

Ministar Vučević tom prilikom je rekao da je Vojska Srbije uvek uz svoj narod u teškim situacijama.

- Po naredbi predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, načelnik Generalštaba je izdao sve potrebne naloge i uputstva šta jedinice treba da rade na terenu. Mi smo na raspolaganju u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Sektorom za vanredne situacije, lokalnim samoupravama u Novom Pazaru i Tutinu da pomognemo sve što treba. U Novom Pazaru smo angažovali deo ljudstva i mehanizacije od strane Vojske Srbije u skladu sa zahtevom Štaba za vanredne situacije Opštine Novi Pazar. Ovde smo sa predsednikom Opštine Tutin još jednom da potvrdimo da će, ako nešto bude trebalo, Vojska Srbije, u skladu sa svojim kapacitetima, sve uraditi u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – izjavio je ministar Vučević i dodao da državni organi sarađuju u borbi sa vremenskim nepogodama bez obzira na resore i na to o kom je delu Srbije reč.

On je istakao da posledice poplava često imaju uzroke i u ponašanju građana koji grade objekte na mestima gde to nije dozvoljeno ili bacaju otpad u rečna korita.

- Neka ovo bude još jedna opomena za sve nas. Ne govorim o administraciji, govorim o svima nama građanima ove države – poručio je Vučević.
videoVIDEOGALERIJA
20.11.2022
mp4 (23,42 MB)
Obilazak
20.11.2022
mp4 (77,4 MB)
Izjava ministra Vučevića