Министарство одбране Републике Србије
 
18.11.2022.

Министар Вучевић обишао Команду за обуку



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, обишао је данас Команду за обуку у касарни "Топчидер".

Командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић упознао је министра Вучевића са организацијском структуром, мисијом, тежишним задацима и размештајем јединица Команде за обуку.

Након разговора са најодговорнијим старешинама Команде за обуку, министар Вучевић је рекао да је добро припремљена, испланирана и спроведена обука основ за јачање сваке војске, тиме и Војске Србије.

- Данас сам имао прилику да разговарам са старешинама Команде за обуку и уверим се да се све оно што су задаци и што је Војска Србије ставила у своје документе, у своје планове, реализује са јасним освртом на изазове, на питања на која треба да дамо одговоре у наредном периоду и заједнички радимо. Верујем да ће и Генералштаб и Министарство одбране и целокупни одбрамбени систем државе Србије и даље бити веома фокусиран на концепт обучавања, припремања свих чинилаца и индивидуалних и колективних у систему одбране наше државе, са јасном анализом како и шта даље да радимо и на бољој кадровској попуњености, шта је то што доносе и савремено наоружање и војна опрема и како се то имплементира у контексту обуке и онога што ради Команда за обуку - нагласио је министар Вучевић.

Министар одбране је, такође, изразио уверење да ће припадници Команде за обуку наставити да успешно извршавају све задатке.

- Видео сам и сигуран сам у то после данашњег састанка да су старешине Команде за обуку добро припремљене, озбиљни људи, професионалци, патриоте и да ће знати да изврше све задатке, да одговоре на сва питања која су пред нама, чувају нашу државу, припремају, обучавају војску и све њене припаднике на адекватан начин – истакао је министар Вучевић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.11.2022
mp4 (76,64 MB)
Обилазак
18.11.2022
mp4 (137,81 MB)
Изјава министра Вучевића