Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.11.2022.

Ministar Vučević obišao Komandu za obukuPotpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, obišao je danas Komandu za obuku u kasarni "Topčider".

Komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović upoznao je ministra Vučevića sa organizacijskom strukturom, misijom, težišnim zadacima i razmeštajem jedinica Komande za obuku.

Nakon razgovora sa najodgovornijim starešinama Komande za obuku, ministar Vučević je rekao da je dobro pripremljena, isplanirana i sprovedena obuka osnov za jačanje svake vojske, time i Vojske Srbije.

- Danas sam imao priliku da razgovaram sa starešinama Komande za obuku i uverim se da se sve ono što su zadaci i što je Vojska Srbije stavila u svoje dokumente, u svoje planove, realizuje sa jasnim osvrtom na izazove, na pitanja na koja treba da damo odgovore u narednom periodu i zajednički radimo. Verujem da će i Generalštab i Ministarstvo odbrane i celokupni odbrambeni sistem države Srbije i dalje biti veoma fokusiran na koncept obučavanja, pripremanja svih činilaca i individualnih i kolektivnih u sistemu odbrane naše države, sa jasnom analizom kako i šta dalje da radimo i na boljoj kadrovskoj popunjenosti, šta je to što donose i savremeno naoružanje i vojna oprema i kako se to implementira u kontekstu obuke i onoga što radi Komanda za obuku - naglasio je ministar Vučević.

Ministar odbrane je, takođe, izrazio uverenje da će pripadnici Komande za obuku nastaviti da uspešno izvršavaju sve zadatke.

- Video sam i siguran sam u to posle današnjeg sastanka da su starešine Komande za obuku dobro pripremljene, ozbiljni ljudi, profesionalci, patriote i da će znati da izvrše sve zadatke, da odgovore na sva pitanja koja su pred nama, čuvaju našu državu, pripremaju, obučavaju vojsku i sve njene pripadnike na adekvatan način – istakao je ministar Vučević.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.11.2022
mp4 (76,64 MB)
Obilazak
18.11.2022
mp4 (137,81 MB)
Izjava ministra Vučevića