Министарство одбране Републике Србије
 
16.11.2022.

Састанак министра Вучевића са амбасадорком Чен БоПотпредседник Владе и министар одбране Републике Србије Милош Вучевић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо.

Министар Вучевић захвалио је на безрезервној подршци коју Кина пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. Он је рекао да је став Кине по питању Косова и Метохије увек био принципијелан и доследан што представља доказ искреног пријатељства.
 
Вучевић је истакао да је дугорочно стратешко опредељење Србије да води самосталну и независну спољну политику, као и да ће нова Влада Републике Србије, упркос свим изазовима, наставити да води одговорну политику мира и сарадње, посвећену поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума. 

Амбасадорка Чен Бо захвалила је на гостопримству и прилици да са министром Вучевићем разговара о темама од значаја за сарадњу две земље. Она је нагласила да су узајамна подршка Србије и Кине по питању суверенитета и територијалног интегритета и одлични односи два председника потврда традиционалног челичног пријатељства двеју држава.
 
Амбасaдoрка је истакла да сарадња у области одбране додатно учвршћује свеукупне односе две државе и констатовала да постоји простор за њено даље унапређење.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.11.2022
mp4 (75,79 MB)
Састанак