Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.11.2022.

Sastanak ministra Vučevića sa ambasadorkom Čen BoPotpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo.

Ministar Vučević zahvalio je na bezrezervnoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. On je rekao da je stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek bio principijelan i dosledan što predstavlja dokaz iskrenog prijateljstva.
 
Vučević je istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, kao i da će nova Vlada Republike Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje, posvećenu poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma. 

Ambasadorka Čen Bo zahvalila je na gostoprimstvu i prilici da sa ministrom Vučevićem razgovara o temama od značaja za saradnju dve zemlje. Ona je naglasila da su uzajamna podrška Srbije i Kine po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi dva predsednika potvrda tradicionalnog čeličnog prijateljstva dveju država.
 
Ambasadorka je istakla da saradnja u oblasti odbrane dodatno učvršćuje sveukupne odnose dve države i konstatovala da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
16.11.2022
mp4 (75,79 MB)
Sastanak