Министарство одбране Републике Србије
 
01.11.2022.

Добровољно служење војног рока представљено у УжицуЦентар Министарства одбране за локалну самоуправу Ваљево промовисао је добровољно служење војног рока са оружјем и војностручно оспособљавање за резервне официре у Градском културном центру Ужице.

Начелник Регионалног центра Министарства одбране Ваљево, пуковник Зоран Смиљанић и капетан прве класе Стојан Поповић презентовали су заинтересованим средњошколцима града Ужица поступак конкурисања за добровољно служење војног рока и неопходне услове пријављивања за војно стручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије. Такође, средњошколци су имали прилику да се информишу о поступку уписа на Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије.

Заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.

О адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА