Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.11.2022.

Dobrovoljno služenje vojnog roka predstavljeno u Užicu



Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Valjevo promovisao je dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire u Gradskom kulturnom centru Užice.

Načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Valjevo, pukovnik Zoran Smiljanić i kapetan prve klase Stojan Popović prezentovali su zainteresovanim srednjoškolcima grada Užica postupak konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka i neophodne uslove prijavljivanja za vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije. Takođe, srednjoškolci su imali priliku da se informišu o postupku upisa na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije.

Zainteresovani punoletni građani Republike Srbije starosti do 30 godina prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka podnose nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.

O adresama i kontaktima regionalnih centara MO i centara MO za lokalnu samoupravu može se informisati na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
 
photoFOTOGALERIJA