Министарство одбране Републике Србије
 
01.11.2022.

Промоција добровољног служења војног рока у Сомбору, Сремским Карловцима и Краљеву



Представници Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад, Сомбор и Краљево промовисали су добровољно служење војног рока и војно стручног оспособљавања за резервне официре у Сомбору, Сремским Карловцима и Краљеву.

Заинтересовани средњошколци имали су прилику да се информишу о поступку конкурисања за добровољно служење војног рока и условима које је неопходно испунити за пријављивања на војно стручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије.

Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Краљево, у оквиру обуке курирско-позиварске јединице, као редовне планске активности, информисао је грађане о погодностима које младима пружа добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре.

Заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.

О адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf



 
photoФОТОГАЛЕРИЈА