Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.11.2022.

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u Somboru, Sremskim Karlovcima i Kraljevu



Predstavnici Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad, Sombor i Kraljevo promovisali su dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno stručnog osposobljavanja za rezervne oficire u Somboru, Sremskim Karlovcima i Kraljevu.

Zainteresovani srednjoškolci imali su priliku da se informišu o postupku konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka i uslovima koje je neophodno ispuniti za prijavljivanja na vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije.

Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kraljevo, u okviru obuke kurirsko-pozivarske jedinice, kao redovne planske aktivnosti, informisao je građane o pogodnostima koje mladima pruža dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Zainteresovani punoletni građani Republike Srbije starosti do 30 godina prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka podnose nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.

O adresama i kontaktima regionalnih centara MO i centara MO za lokalnu samoupravu može se informisati na sledećem linku:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf



 
photoFOTOGALERIJA