Министарство одбране Републике Србије
 
01.11.2022.

Отворен Трећи модул Регионалног стратегијског лидерског курса



Трећи модул Регионалног стратегијског лидерског курса (RSLK) у организацији Универзитета одбране отворен је данас у Београду. Курс има за циљ јачање сарадње са земљама Западног Балкана и Аустрије.

Помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић пожелео је добродошлицу полазницима и изразио задовољство због реализације овог пројекта.

- Остварили смо идеју коју смо започели пре годину дана у Грацу. Оваква платформа је неопходна, не само да едукује и тренира наше лидере, већ да их повеже у комуникацији и омогући капацитете наших лидера у доношењу одлука – истакао је помоћник министра Бандић.

Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Горан Радовановић рекао је да се савремени стратешки лидери сусрећу са многобројним проблемима, те да на њиховом решавању морају да раде заједно.

- Тероризам, миграције, природне и технолошке катастрофе, потенцијална енергетска нестабилност, веома је тешко предвидети њихову сложеност и последице и ту морамо да се припремамо за креирање адекватног одговора – поручио је ректор Радовановић.

Међу полазницима курса су помоћник министра одбране за људске ресурсе Катарина Томашевић и начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица.

Курс ће трајати до четвртка 3. новембра, а током данашњег дана полазници ће посетити Дом Народне скупштине.

Реализација Трећег модула Регионалног стратегијског лидерског курса предвиђена је Планом међународне сарадње Министарства одбране за 2022. годину и закључка састанака министара одбране Аустрије и земаља Западног Балкана у „Грац формату“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.11.2022
mp4 (37,59 MB)
Отварање курса