Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.11.2022.

Otvoren Treći modul Regionalnog strategijskog liderskog kursa



Treći modul Regionalnog strategijskog liderskog kursa (RSLK) u organizaciji Univerziteta odbrane otvoren je danas u Beogradu. Kurs ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama Zapadnog Balkana i Austrije.

Pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić poželeo je dobrodošlicu polaznicima i izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta.

- Ostvarili smo ideju koju smo započeli pre godinu dana u Gracu. Ovakva platforma je neophodna, ne samo da edukuje i trenira naše lidere, već da ih poveže u komunikaciji i omogući kapacitete naših lidera u donošenju odluka – istakao je pomoćnik ministra Bandić.

Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Goran Radovanović rekao je da se savremeni strateški lideri susreću sa mnogobrojnim problemima, te da na njihovom rešavanju moraju da rade zajedno.

- Terorizam, migracije, prirodne i tehnološke katastrofe, potencijalna energetska nestabilnost, veoma je teško predvideti njihovu složenost i posledice i tu moramo da se pripremamo za kreiranje adekvatnog odgovora – poručio je rektor Radovanović.

Među polaznicima kursa su pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Katarina Tomašević i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica.

Kurs će trajati do četvrtka 3. novembra, a tokom današnjeg dana polaznici će posetiti Dom Narodne skupštine.

Realizacija Trećeg modula Regionalnog strategijskog liderskog kursa predviđena je Planom međunarodne saradnje Ministarstva odbrane za 2022. godinu i zaključka sastanaka ministara odbrane Austrije i zemalja Zapadnog Balkana u „Grac formatu“.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.11.2022
mp4 (37,59 MB)
Otvaranje kursa