Министарство одбране Републике Србије
 
28.10.2022.

Састанак потпредседника Владе и министра одбране Вучевића и амбасадора САД Хила



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Београду Кристофером Хилом.

Министар Вучевић је истакао да Република Србија и Сједињене Америчке Државе имају узлазни тренд билатералних односа, а њихов традиционално најплодотворнији део је сарадња у области одбране. Он је нагласио да високо вреднујемо досадашњу сарадњу у области заједничких војних вежби и обука, као и донације америчке стране за систем одбране Републике Србије.

Током данашњег сусрета, министар Вучевић рекао је да Република Србија наставља да води балансирану политику одбране и непрестано ради на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дугорочним стратешким опредељењем Републике Србије да задржи статус војно неутралне државе.

Република Србија, истакао је министар Вучевић, одговорно и примерено јача сопствене одбрамбене капацитете, при чему највише руководство Републике Србије пружа максималну подршку опремању, модернизацији и унапређењу оперативних и функционалних способности Војске Србије.

Амбасадор Хил изразио је наду да ће Република Србија и Сједињене Америчке Државе у наредном периоду подићи сарадњу на виши ниво у свим областима од заједничког интереса.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.10.2022
mp4 (38,77 MB)
Састанак